Elmins doo je ovlašteni distributer mjerača pritiska najpoznatijeg italijanskog proizvođača Fantinelli. Fantinelli je ujedno i prvi proizvođač manometara u Italiji i to od 1878. godine. Manometri i pribor se proizvode isključivo kompletno od nerđajućeg čelika AISI304 i AISI316, kako kućište, tako i kompletan mjerni mehanizam. Takođe, manometarski ventili se proizvode isključivo 100% Stainless steel. Sve karakteristike su u saglasnosti sa standardom EN837-1.

Manometri proizvođača Fantineli se odlikuju vrhunskim kvalitetom, odličnim dizajnom, koji omogućava dobru preglednost i sa veće udaljenosti i pristupačnom cijenom.

Pored manometara Fantinelli proizvodi i kontaktne manometre i transmitere pritiska sa strujnim izlaznim signalom 4-20mA, kao i široku paletu mjerača temperature. Pri tome su svi proizvodi napravljeni isključivo 100% od nerđajućeg čelika.

Kompletan katalog mjerača pritiska i temperature koje proizvodi Fantinelli možete preuzeti na adresi www.fantinelli.it

 

  • Fantinelli The Fantinelli firm was founded in Milan in 1878 by Diomiro Fantinelli, who was the first in Italy to produce pressure gauges. The firm was first moved to Busto Arsizio in 1921 land then, in 1990, established in Solbiate Olona. Fantinelli family has always owned the firm and has managed it for four generations. Now the fifth one is present to continue its traditions.
  • Fantinelli www.fantinelli.it